Sakarya peyzaj ve süs bitkileri festivalinde gerçekleştirilen “Bitki Piyasası ve Satış Süreçleri” konulu konferans büyük ilgi gördü. Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı Öğretim Görevlisi Yusuf Evren Doğan tarafından verilen konferansa Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden peyzaj ve Bitkileri alanında faaliyet gösteren katılımcılar iştirak ettiler.

Konferansın ilk bölümünde iç ve dış piyasa verileri analiz edilerek süs bitkileri piyasalarındaki mevcut durum değerlendirildi. “Süs bitkileri” kavramı tanımlanırken, her bir sektör paydaşının, kendi alanında farklı bir süreç içerisinde pazarlama faaliyeti gösterdiği ve bu nedenle ürün tanımlarının yeniden yapılarak standart ve kalite gereksinimlerinin tekrar düzenlenmesi gerekliliği ortaya kondu.

Bu yönde çarpıcı piyasa örnekleri ile konferansın ikinci bölümünde peyzaj ve süs bitkileri piyasasındaki satış biçimleri, kişisel satış tanımları, planlama, hedef koyma, trend oluşturma ve müşteri bulma yolları katılımcılara aktarıldı.

Konferansın son bölümünde ise iletişim, dijital pazarlama ve sosyal medya kullanımı konusunda Türkiye’deki ve Dünyadaki uygulamaları anlatan Doğan, tamamen kendi kaynaklarımızı kullanarak, doğru stratejiler ve doğru bir planlama ile yerli üretim yapılabileceğimiz bir sektöre sahibiz. Katma değeri yüksek ürünlere sahibiz. Pazarlama konusunda eksiklerimizi tamamlayarak dünya pazarındaki yerimizi genişletebilecek güce de sahibiz. İhtiyacımız olan tek şey sektörümüzdeki eksik insan kaynağını doğru bilgilerle donatıp iç ve dış piyasalarda satış süreçlerini doğru kurgulamak olmalıdır, şeklinde konuştu.

Bu bağlamda Öğretim Görevlisi Yusuf Evren Doğan, önümüzdeki ay içerisinde peyzaj ve süs bitkileri sektörüne yönelik olarak geniş kapsamlı ve uygulamalı bitki piyasası ve satış süreçleri eğitimi düzenleneceğini de duyurdu.