Yalova Üniversitesi    peyzajvesusbitkileri@gmail.com 0 226 815 55 72

YALOVA ÜNİVERSİTESİ DÜNYA'NIN ÖNDE GELEN BAHÇECİLİK FUARI IPM ESSEN 2024'DE YERİNİ ALDI

Dünya’nın önde gelen bahçecilik fuarlarından IPM ESSEN 2024 bu yıl 40. kez düzenlendi. Fuar alanında Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu Park ve Bitki Bölümüne tahsis edilen stantta Yalova Üniversitesi Yöneticileri, Öğretim Görevlileri ve Öğrencileri stantta bizzat görev yaparak Üniversitemizi bu büyük organizasyonda temsil ettiler. 23-26 Ocak 2024 tarihleri arasında düzenlenen Essen Ticaret Fuarına yaklaşık 36.000 ticari kimlikli ziyaretçi katılırken, 43 ülkeden 1.403 katılımcı şirket, bitki, teknoloji, çiçekçilik ve ekipman alanlarındaki yenilikleri keşfetmek amacıyla katkılarını sundu. Küresel iklim değişikliklerine dirençli bitkilerin yanı sıra, olası biyolojik çeşitlilik kayıplarını önleyebilecek faaliyetlerin, sürdürülebilirliğin, teknolojik gelişmelerin ve yapay zekanın ön plana çıkarıldığı fuarda, öğretim elemanları ve öğrenciler sektörün her alanındaki gelişmeleri farklı ülkelerden katılım sağlayan firmaların stantlarını inceleme ve bilgi alma imkanını da buldu.

Fuar süresince “İnovasyon, Teknoloji & Yapay Zeka, Sürdürülebilirlik” temalarının yer verildiği seminerlerden oluşan  programın İnovasyon temalı oturumda, öğretim görevlimiz Yusuf Evren Doğan, “A Method Research for The Determining Quality Classes on The Basis of European Quality Standards for Outdoor Design Plant” başlıklı sunumu ile dış mekan süs bitkileri sektöründe kalite standartlarının oluşmasının önemine vurgu yaptı ve bu alanda belirleyici olabilecek yöntemler üzerinde açıklamalarda bulundu. Öğretim Görevlisi Yusuf Evren Doğan bu sunumu davetli konuşmacı olarak gerçekleştirdi.

Dört günlük fuar sürecince Yalova Üniversitesi standı TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Yasin Otuzoğlu, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği​​ Başkanı İsmail Yılmaz gibi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner Kazaz’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda bilim insanı ve sektöre ulusal veya uluslararası düzeyde katkı sunan pek çok girişimci iş insanı tarafından ziyaret edildi.