Royal Flora Holland Alsmeer Merkezi Teknik Gezisi

Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programı öğretim görevlileri ve öğrencileri 100 yılı aşkın bir süredir faaliyet halinde bulunan dünyanın en büyük çiçek borsası Royal Flora Holland, Alsmeer merkezini ziyaret edip ve incelemelerde bulundu. Öğrenciler, 23.000 farklı kesme çiçek ve saksılı bitki türünün ticaretinin yapıldığı, günlük 46 milyon adet çiçek satışının gerçekleştiği, 5300  tedarikçisi bulunan tedarik, lojistik ve yönetim sisteminin sektörde en etkin örneklerinden biri olan tesiste, sürecin işleyişi ile ilgili gözlemlerde bulundu. Öğretim Görevlisi Yusuf Evren Doğan’ın rehberliğinde tesisi gezen öğrenciler, çiçek borsası sisteminin uluslararası düzeydeki işleyişi, pazarlama – satış süreçlerinin gerçekleşmesi konularında bilgi edinirken, ithalat ve ihracat alanında öne çıkan  ülkeler ve en fazla ticareti yapılan bitkiler hakkında da bilgi sahibi oldular.