Endemik bitki tohumlarından fide üretimine başladı.

Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ildeki endemik bitki türlerinin korunması ve sayılarının arttırılması adına endemik bitki tohumlarından fide üretimine başladı.

Yalova DKMP Şube Müdürlüğü ve Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu ortak bir çalışma ortaya koydu. İlde nesilleri tehdit altında olan endemik bitki türlerinin sayılarının sürdürülebilir şekilde arttırılabilmesini hedefleyen bu çalışma çerçevesinde öncelikle doğadan endemik bitkilerin tohumları toplandı. Ardından tohumların ekimleri yapılarak bunlardan fide elde edilmeye başlandı. Endemik bitkilerin fideleri ise doğaya ekilerek sürdürülebilir bir çoğalmanın yakalanması, bu sayede türleri tehlikede olan endemik bitkilerin korunması hedefleniyor. Çalışmaları Yalova DKMP Şubesi ekipleri ve Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu’ndan Dr. Öğretim Üyesi Gül Yücel ile Öğretim Görevlisi Merve Tanfer birlikte sürdürüyorlar.